Expand search form
4 Μαΐου 2024

Εκπαιδευτική Επίσκεψη (Καβάλα – Ξάνθη)

Η Β’ τάξη του σχολείου μας, πραγματοποιήσε εκπαιδευτική εκδρομή (4-6 Απριλίου 2024) στις περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης. Στην πόλη της Καβάλας επισκεφθήκαμε το ιστορικό κέντρο έχοντας την ευκαιρία να ξενεγηθούμε στο παλαιό υδραγωγείο της πόλης με τις υπέροχες καμάρες. Επίσης εντυπωσιακή υπήρξε η επίσκεψη στο μουσουλμανικής κατασκευής κτηριακό συγκρότημα «Ιμαρέτι», το οποίο μετά την ανακατασκευή και τη συντήρησή του, έχει καταστεί κατά ένα τμήμα του υπερπολιτελής ξενώνας και κατά ένα άλλο ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο σχέσεων χριστιανικού και μουσουλμανικού στοιχείου.

Εξαίρετες εντυπώσεις αποκόμισαν οι μαθητές μας από την επίσκεψη στο Μουσείο Φιλίππων της Καβάλλας που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ξεχωριστό αρχαίο θέατρο κατασκευής Φιλίππου Β’, Βασιλέα της Μακεδονίας, χωρητικότητας 3.500 θέσεων το οποίο επί ρωμαϊκής κατάκτησης μετατράπηκε σε αρένα.

Τέλος υλοποιήθηκε ημερήσια επίσκεψη στη Ξάνθη στην οποία μας υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παντελεήμωνας, μιλώντας με συγκίνηση στους μαθητές μας για το πρόγραμμα.

Προηγούμενο Άρθρο

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2024

Next Article

Εγγραφές μαθητών/τριών. Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

You might be interested in …

Μετάβαση στο περιεχόμενο