Expand search form
16 Μαΐου 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Την Πέμπτη 06 και την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023, τριάντα δύο μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξεως του Γυμνασίου μας με συνοδούς καθηγητές τον κ. Φραγκούλη Ι., την κ. Λέρα Γ. και την κ. Τσιασιώτη  Γ.  επισκέφθηκαν τη  Βέροια στα πλαίσια των μαθημάτων της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Οι μαθητές αφού τακτοποιήθηκαν και ξεκουράστηκαν  το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο “Βεριόπολις”, επισκέφθηκαν το απόγευμα τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, όπου και με τη συνοδεία ξεναγού είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά  τα ευρήματα των ανασκαφών του  Μ. Ανδρόνικου. Ακολούθως, ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακούς μαχαλάδες της πόλης της Βέροιας ( Κυριώτισσα, Παναγία Δεξιά,  Μπαρμπούτα), την εβραϊκή  συνοικία με τη Συναγωγή, την παλιά Μητρόπολη, το βήμα του Αποστόλου Παύλου, το Δημαρχείο, τον ιστορικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου,και την γνωστή σε όλους περιοχή της “Ελιάς”. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος  για δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023  αναχώρησε το λεωφορείο για το Σέλι , όπου και μετά από μια σύντομη περιήγηση , μαθητές και εκπαιδευτικοί  βρέθηκαν στον ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά, όπου  είχαν την ευκαιρία να  μάθουν πληροφορίες  για την ιστορία της εικόνας της Παναγίας και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας όλοι επέστρεψαν στο Νυδρί με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο οδηγός κ. Φώτης Κοντογιάννης, του τουριστικού γραφείου “Κinisiss A.E.”, έμπειρος οδηγός, μας μετέφερε ασφαλώς  από το Νυδρί στη Βέροια και  το αντίστροφο, όπως  στα σημεία ενδιαφέροντος  γύρω από την πόλη.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη

Next Article

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥ

You might be interested in …

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ-1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Την Παρασκευή 3-2-2023 και ώρα 10.15 π.μ. συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τηναξιολόγηση οικονομικής προσφοράς που αφορά στην εκπαιδευτική 3ήμερη επίσκεψη […]

Μετάβαση στο περιεχόμενο