Expand search form
6 Μαΐου 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥ

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας εκδήλωση  με τη συμμετοχή 12 μαθητών της α τάξεως του σχολείου μας και το σύνολο των μαθητών του Γυμνασίου και των Λ.Τ. Μεγανησίου Λευκάδας. Η εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου  είχε δύο μέρη:

     Αρχικά οι  μαθητές της α τάξεως  του σχολείου μας και με υπεύθυνο καθηγητή το φιλόλογο κ.Φραγκούλη Ι. παρουσίασαν  τα δύο βιβλία της Άλκης Ζέη   ” Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” και “Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της” , τα οποία διάβασαν τους προηγούμενους μήνες  στο πλαίσιο της” Φιλαναγνωσίας” προκειμένου να λάβουν μέρος στον “12ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης , Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη, 100 χρόνια από τη γέννησή της “, που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις ¨Μεταίχμιο”. Τα παιδιά είχαν συμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια που περιείχαν ερωτήσεις-δραστηριότητες και ασκήσεις δημιουργικής γραφής ενώ διάβασαν και μικρά αποσπάσματα για να δημιουργηθούν συνθήκες γόνιμου διαλόγου μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων.

    Ακολούθως, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λ.Τ. Μεγανησίου  με υπεύθυνη τη θεολόγο κ.Μελά Ε.  και συνοδούς τις κ. Αργύρη Μ. και  την κ. Τζίμα  Ε. αφού παρουσίασαν  την υπόθεση τριών παραμυθιών του μεγανησιώτη παραμυθά Αριστείδη Δάγλα : “Η Σταχτομαρώ”  , ” Ο Πεντεκλημάς” και ” Η Ηλιογέννητη”  έκαναν σύγκριση με παραμύθια του Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν παρουσιάζοντας ομοιότητες και διαφορές.

Η εκδήλωση έκλεισε με εποικοδομητικό διάλογο των μαθητών των δύο σχολείων  και των εκπαιδευτικών .  Στους φιλοξενούμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς προσφέρθηκε κέρασμα στο τέλος.

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

You might be interested in …

Μετάβαση στο περιεχόμενο